Всички услуги в твоя град | Services.bg

Шофьорски курсове професионална компетентност Варн

Информация

Референтен номер
RF312881
Основни
цената е
по договаряне
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
08.08.2017
Описание
За услугата
Важна част от услугите на Автошкола Василеви е провеждането на важният за редица шофьори курс за професионална компетентност. Той се провежда по Наредба 41 за придобиване на карта за квалификация на водача относно превоз на пътници и товари. Въпросната наредба всъщност въвежда изискванията на Директива 2003/59/ЕО на Европейския парламент и поради тази причина е абсолютно задължителна. Кой трябва да разполага с карта за квалификация? От нея се ползват всички водачи на МПС, които притежават категория С, С+Е, Д и Д+Е и извършват обществени превози на пътници и товари за собствена сметка. Същото важи и за превози в страната и чужбина. Казано направо – шофьорите на автобуси, камиони и всички разновидности на МПС в гореописаните категории са задължени да преминат курса за професионална компетентност.
Както останалите курсове и той се състои от теоретична и практическа части, чиято продължителност зависи от това дали сте шофьор с опит или млад шофьор.В първия случай се провеждат занятия по т.нар “периодично обучение“, докато вторият изисква преминаването на курс за начална квалификация. Към водачите има възрастови изисквания и те са както следва:
– за кат. С и С+Е – навършени 18 години.
– за кат. Д и Д+Е – навършени 21 години.
Внимание!!!! Автошкола Василеви напомня, че обучението и картата която е издадена от съответната „Регионална Дирекция – ДАИ” имат валидност 5 години от датата на завършване на съответния курс. При подновяването й всички водачи подлежат на периодично обучение, затова не пропускайте своевременно да се свържете се екипа, за провеждането на своето периодично обучение.
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област Варна
Град
Варна
Телефон за поръчка

Частно лице

by.services.bg
Данни за доставчика
Име на изпълнител
by.services.bg
Години опит
8
Телефон
Адрес
ул. Магнаурска школа 11, ХайТек парк
Expand Map