Категория CE Шумен

Референтен номер
RF543112
цената е
по договаряне
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
10.08.2017
Описание
За услугата
Шофьорска книжка от категория "СЕ" дава право на водача за управление на товарен автомобил с ремарке или полуремарке. В закона това е дефинирано като състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория С и ремарке или полуремарке с допустима максимална маса над 750 кг;
Изисквания:
За да започнете курса за категория "СЕ" се изисква минимум една година от придобиване на свидетелство за управление на МПС от категория „С” и навършени 21 години.
Необходими документи:
1. Попълнена Декларация
2. Снимка в размер 3см/4см („паспортен” размер) – 1 бр.
Обучение:
Курсът включва теоретична и практическа подготовка. Теоретичното обучение се провежда под формата на лекции, онагледени мултимедийно с професионална програма, специално разработена за целта. Продължителността му е 4 учебни часа. При необходимост и желание на кандидата се провеждат индивидуални консултации без допълнително заплащане. По време на курса на кандидата са осигурени безплатни учебник и листовки. Управлението на автомобила се провежда на полигон, по пътища в населено и извън населено място. Продължителност - 16 уч. часа. Автомобилът, който ще управлявате е с прикачено към него е двуосно ремарке с оси разположени по средата на ремаркето, с което елементите на полигона се изпълняват изключително лесно. Школата разполага и със седлови влекач със стандартно полуремарке (TIR). Кандидатът може сам да избере на коя от двете конфигурации ще проведе своето обучение.
Продължителност на курса:
Общата продължителност на обучението и вътрешните изпити е не по-малко от 11 учебни дни. За да се явите на Държавен изпит по теория е необходимо успешно издържан вътрешен изпит по теория. За да се явите на Държавен изпит по управление е необходимо успешно издържан Държавен изпит по теория и успешно издържан вътрешен изпит по управление.
Изпити:
1. Вътрешен изпит по теория и вътрешен изпит по управление на автомобила. Държат се пред комисия от учебния център;
2. Държавен изпит по теория и държавен изпит по управление. Провеждат се от инспектори на ИА „Автомобилна администрация”;
Вътрешен теоретичен изпит и държавен изпит се състоят в решаване на изпитен тест, съдържащ един лист с общо 15 въпроса. Всеки въпрос носи различен брой точки (1, 2, или 3), като общия брой на точките е 32. Изпитът се счита за успешно положен, когато от правилни отговори на изпитните въпроси кандидатът има не по-малко от 28 точки. За решаване на изпитния тест се предоставят 20 минути. Практическият изпит се състои в две части:
-полигон – изпълнение на елементи по прикачване и откачване на ремаркето и движение на заден ход;
-управление на автомобила в населено място в продължение на 45-55 минути;
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област Шумен
Град
Шумен
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 432 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова