Свободно време

Ескейп рум (Escape rooms), Пейнтбол.
Зала за танци
 • Зала за танци
 • Груповите занимания по танци спомагат за разширяването на вашата социална среда.
  Запознавате се с нови хора, споделяте общи интереси, намирате нов начин да се забавлявате.
  Разнообразието от стилове ще ви помогне да откриете вашият начин да танцувате и да се движите.

  С частните уроци, вие разполагате с времето си и получавате много повече информация за танца, като цяло.
  Те спомагат да доизградите вашето самочувствие, да усъвършенствате техниката си и да постигнете бързи, но качествени резултати.
  Инструкторите имат възможността да работят с вас ндивидуално и да обърнат внимание на всеки детайл.

  Workshop-а представлява специализиран урок, чиято продължителност е по-голяма от стандартните уроци.
  По време на този урок, инструктора може да ви покаже следните неща:
  комбинации от движения
  хореография на тематична песен
  различните стилове в танца
  интерпретация на музиката
  техника на въртене, изолация на движението, акробатики и др.
  Още:
  Сватбен танц
  Подготовка за кастинги, състезания и учебни заведения
  Обучение и подготовка за професионални изяви
  Зала под наем
  Шоупрограма за вашето събитие
  Тийм Билдинг с танци
Заповядайте на рок караокето на KJ T-H-T
ТИЙМ БИЛДИНГ
 • ТИЙМ БИЛДИНГ
 • ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО Е ТИЙМ БИЛДИНГ. НИЕ САМО ЩЕ ИЗБРОИМ ЧАСТ ОТ НЕЩАТА , КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ:
  Цялостна организация на събитието
  Пейнтбол
  Зорб
  Водна топка
  Стрелба с лък
  ATV
  Бънджи скокове
  Конна езда
  Футбол
  Барбекю
  И всичко за което се сетите.
Елиас студио за спорт и танц София
 • Елиас студио за спорт и танц София
 • При нас можете да посетите часовете по Пилатес, Йогалатес, Хата йога, Балотон (балетна аеробика). Студиото предлага класове за изучаване на класически и модерен балет, джаз танц, греъм техника, фламенко, аржентинско танго, латино, народни танци, ориенталски танци и др. (както в група, така и индивидуално обучение).

  Екипът на зала ЕЛИАС се състои от професионални инструктори и хореографи, които изготвят за всеки индивидуална програма с подходящо натоварване и система за възстановяване и Релакс.

  ЕЛИАС, провежда семинари за професионалисти танцьори и актьори. Предлагаме подготвящи програми за кандидатстване в НУТИ, НАТФИЗ, НБУ и др. с подобна насоченост. Ако искате да освежите Вашето парти, обърнете се към нас и ние ще Ви предложим цветна гама от танцови програми, шоа и много добро настроение.

  За работодателите на малки и големи фирми от всички сфери на бизнеса, желаещи да раздвижат и сплотят екипите си, организираме танцови тим билдинги

  Провеждаме танцови обучения и тренировки (в групи и индивидуално), за деца и възрастни на английски език.

  Залог за нашия успех е любовта към движението и танца, професионалното отношение към всеки един пожелал да сподели нашите идеи и погледне света с усмивка.

  Tанцови уроци за първи сватбен танц - Вашият сватбен танц !!!

  Незабравими минути за Вас и Вашите гости!

  Не е нужно да сте танцови шампиони, за да изразите любовта и радостта си в очаравателен танц!

  Бавен и нежен или динамичен и жизнерадостен, както и да си представите своя първи сватбен танц, ние ще сбъднем мечтата Ви!
  Специална хореография; избор на танцов стил; професионален инструктор !

  Часовете се провеждат след предварително записване.

  Танцови уроци за Първи сватбен танц.
Ескейп рум
 • Ескейп рум
 • ОБИЧАШ МИСТЕРИИ?

  Често и с удоволствие играеш игри, в които трябва да подхождаш с наблюдателност и да разсъждаваш логически? Харесва ти да се губиш, заради удоволствието да намериш обратния път? Приятелите ти се възхищават на интуцията, бързината и лекотата, с които преборваш загадки? Тогава ела да отговориш на предизвикателствата, които те чакат зад вратите на Questomania! Прекарай един незабравим час с приятелите, близките, семейството или колегите. Избягай от реалността и се впусни в приключението! Ще успееш ли да надвиеш стаите?
  Имаш точно 60 минути да разбереш.
  ВЪЛНУВАЩИ СЦЕНАРИИ ЗА НОВА РЕАЛНОСТ
  Всяка от нашите игри живее в свой собствен свят със свой оригинален сюжет. Ще влезеш в кожата на герой от фантастичен филм или компютърна игра, учен или спасител.
  2 - 6 УЧАСТНИЦИ 60 МИНУТИ СРЕДНА СЛОЖНОСТ МИНИМАЛНА ВЪЗРАСТ: ОТ 6 ДО 14 ГОДИНИ С ПРИДРУЖИТЕЛ
Ескейп румс
 • Ескейп румс
 • Колекционерът и Мисията не/възможна!

  Real Life Escape Room предизвикателство – най-вълнуващата атракция на Game Castle!

  Играта:

  Най-новият вид отборно забавление – реална ескейп игра. За Вас пренесохме компютърните игри в реалния свят и вече не сте сами пред екрана, с вас са приятелите и близките ви, и ще трябва да разчитате на тях!
  Влизате заедно в стая пълна с ребуси и загадки, а решенията им ще ви помогнат да намерите начин да излезете от стаята. Ще трябва да работите бързо и координирано, защото имате само 1 час!

  Историята:

  … В полите на Витоша, се намира просторният дом на влиятелна фигура от елита на София. Този човек колекционира редки и скъпи предмети.
  В колекцията му присъстват артефакти, които са обект на желание на музеи и колекционери по целия свят.
  Тайните служби получават анонимен сигнал, че откраднатата преди няколко месеца златна маска на тракийския владетел Терес, oценена от археолозите на няколко милиона долара, най-сетне се е появила на тайните търгове за предмети на изкуството. Информацията е, че след последния такъв търг, тя е станала един от експонатите на колекционера, но се намира под специална охрана. Вие сте отрядът, който ще разполага с 60 минути под прикритие, за да влезе в кабинета, да намери маската и да я върне на музея! Ще бъде ли мисията възможна?

  Мисията:

  Съберете вашия спец отряд от 2 до 6 души, които могат да се измъкват от заплетени ситуации и елате да опитате възможностите си! :-)
  (Играта не е подходяща за деца под 8 години, а децата под 13г. влизат с възрастен придружител.)

  Нашето предложение:

  След загрявката в Стаята, можете да разхладите страстите край басейна на Game Castle, далеч от градския шум, наслаждавайки се на чистия въздух.
Ескейп румс Пловдив
 • Ескейп румс Пловдив
 • Тези 60 минути ще бъдат най-бързо изминалите досега и със сигурност няма да ги забравиш дълго!
  Представи си, че играеш компютърна игра, в която имаш само 60 минути, за да намериш изхода от стаята. Единственият ти шанс е да впрегнеш уменията на целия отбор. Само така ще успееш да решиш всички загадки и пъзели, и да извоюваш свободата си. Сега си представи, че всичко това се случва на живо в реална атмосфера, с истински предмети, в екип с приятели, семейство, колеги или дори и с непознати.
Ескейп рум Варна
 • Ескейп рум Варна
 • ESCAPE ROOM
  Първият куест във Варна

  Искате ли да излезете от вашето ежедневие, да влезете в друг свят, в паралелна реалност? Всичко остава навън. В стаята сте само вие и вашия отбор, затворени за един час сред лабиринт от пъзели и загадки. Една е целта ви - да отворите вратата и да усетите отново свободата.
  Escape room real life quest е популярна по целия свят форма на забавление, която за първи път се предлага във Варна.

  Вие и вашите съотборници ще бъдете заключени в стая пълна с предизвикателства, с които трябва да се справите за не повече от 60 мин. Тук трябва да откриете скритите улики, ключове, да решите загадките, да се движите бързо напред за да успеете да излезете преди минутите да изтекат.
Зала за танци и спорт Сборенка София
 • Зала за танци и спорт Сборенка София
 • Школа за народни танци „Сборенка“ осъществява своята дейност от близо 8 години. В момента школата предлага няколко групи и нива на своите настоящи и бъдещи танцьори: напреднало ниво и средно ниво.

  В часовете по народни танци се изучават хора от различни етнографски области на България, като първоначално се представят най-популярните. Часовете преминават с много усмивки, забавление и разбира се – умора. Правилното изпълнение, запомнянето на движенията във времето и разпознаването на хората са едни от основните задачи на Школа за народни танци „Сборенка“. Репетициите се провеждат под ръководството на Яна Караманджукова, Никола Любенов и Валентин Иванов.

Модерен балет за деца София
 • Модерен балет за деца София
 • В Балетна школа „Амелия“ се обучават деца на възраст от 5 до 12 години. Школата гарантира качество и професионализъм в обучението по класически балет, модерни и характерни танци. Създател и хореограф на школата е Боряна Николова – квалифициран педагог с опит в работата с деца.

  Балетът осигурява основата за всички други танцови форми. Затова той е най-труден и най-дисциплиниран, но и най-пъстър и благодатен. Нашата основна цел е не само да развием музикалността, координацията и танцувалността у децата, а и да изградим любов към изкуството.

  Децата, занимаващи се с балет имат по-добро физическо развитие, по-рядко боледуват. Те са по-сръчни и двигателно активни, с по-добра стойка на тялото, с плавни и координирани движения. Научават се на чувство за ритъм и любов към музиката. Изграждат се положителни личностни качества като дисциплинираност, организираност и самостоятелност.

  Класически и модерни танци и техните направления – джаз балет, съвременни танцови техники, както и други характерни танци, гимнастики и акробатика.
Йогалатес София
 • Йогалатес София
 • Йогалатес – чудесен начин да поддържаш перфектна форма. Той комбинира ползите на йога и пилатес и има множество прекрасни ефекти върху тялото и ума ни. Йогалатес ни дава възможност да подобрим физическата си форма, да издължим и стегнем мускулите си и да се радваме на всяко движение на тялото си.

  Комбинацията от правилно дишане, упражнения за разтягане и умение за самоконтрол от йога и съчетанието на сила и енергичност от пилатес, осигуряват балансирана тренировка, водеща до много ефективни резултати за физическата форма и душевното равновесие.

  Основната цел на упражненията е да заздрави мускулите свързани с гръбнака и тези, намиращи се около и в дъното на коремната кухина. Именно от тези мускули зависи цялото движение и стабилност на тялото. Когато гръбнакът е стабилизиран, напрежението в гърба се разтоварва, и тялото може да се движи свободно и пълноценно. Йогалатес помага на хората да преодолеят болките в гърба.

  БОРЯНА НИКОЛОВА
  Хореограф в балетна школа „Амелия“, инструктор по Body Fit и Йогалатес
  Изучава Хореография – Съвременен танцов театър, в момента завършва и магистърска степен по
  Хореографска режисура и артмениджмънт към Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър“.
  Започва да се занимава с Класически балет, когато е на 5 годишна възраст.
  Докато завършва своето висше образование, Боряна провежда класове по аеробика,
  степ аеробика, пилатес, йогалатес и други.
  От 2013 година е лицензиран ЗУМБА Фитнес инструктор.
  През 2016 година Боряна създава Балетна школа „Амелия“
Пилатес София
 • Пилатес София
 • Развива мускулите, гъвкавостта и движението на ставите. Пилатес се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно, за да се постигне добро физическо и психическо състояние. Извайва тялото, чрез повторения и разнообразяване на позициите и упражненията.

  Практикувайки Пилатес, ще подобрите формата си и ще тонизирате тялото си, без да се преуморявате. Тренировките са подходящи и за хора страдащи от хронични болки в гърба, кръста, врата и раменете, като спомага за трайното им премахване.

  Ваня Стоянова
  Инструктор по Табата и Пилатес
  Занимава се с изготвяне на хранителни и тренировъчни реими.
  Завършва следдипломна квалификация в НСА „Васил Левски“, профил фитнес и културизъм.
  Създател и администратор е на сайта Paleofit.org, където споделя опит и съвети относно храненето, тренировките,
  почивката и теми свързани със здравословния начин на живот
Тренировки по Табата София
 • Тренировки по Табата София
 • Табата е високоинтензивна интервална тренировка, тя осигурява бързо стягане и оформяне на тялото. Спомага за намаляване на стреса и изграждане на красива фигура, осигурявайки максимално изгаряне на калории и забързва метаболизма през следващите 24 часа след тренировката.

  Упражненията се изпълняват със собствено тегло на фона на динамична музика. Табата е забавна тренировка, с която бързо и лесно ще постигнете мечтаното тяло.
Dance IT - зала за танци София
 • Dance IT - зала за танци София
 • Български народни танци
  Заниманията по народни танци в зала “Dance IT”се провеждат от клуб за народни танци Хороводец. График на заниманията можете да откриете тук.

  http://www.danceitbg.com/


  ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО

  Българско народно творчество е общото наименование за произведенията на изкуството и постиженията на културата, предаващи се традиционо от поколение на поколение българи от достатъчно дълго време, за да се забрави името на техния автор.

  “Българското народно танцово изкуство е ярък израз на националния ни характер. Шопските, северняшките, родопските, добруджанските, северняшките, тракийските танци са неразделна част от него и са отражение на творческата надареност на българина.

  Танците на българина са едно от ярките и масови прояви на неговото художествено творчество, създадено от творческия му гений в продължение на стотици години. От ранна възраст до дълбока старост българинът е играел с увлечение своите танци – на празници, събори, домашни тържества, почивките по време на работа. На мегданите и по веселбите, където се създавали и оформяли народните танци, българинът давал своя принос за развитието и обогатяването им. Така постепенно с общите усилия на народа-творец хората и игрите са достигнали до ярки национални, самобитни и оригинални форми.

  Силата на въздействие на народните танци се дължи на тези форми, но преди всичко това се дължи и на изключителното богатство от движения в тях. Творческите вълнения и преживявания на танцуващите са намерили най-ярко проявление в движенията на краката. Затова те са много сложни, разнообразни и изразителни, особено в играта на мъжете. На тях се дължи преди всичко голямата степен на въздействие на българските танци. Движенията на ръцете не са толкова разнообразни и богати, но те хармонират с движението на краката – особено в игрите “по саме” и “по двой”.

  **********************

  Жизнерадостния и здрав по дух българин е създал огромно по обем и непреходно по своята същност танцово богатство. Въпреки своята трудна съдба, нашият народ е успял да запази, както народностното си самосъзнание, така и танцовото си богатство от чуждо влияние.

  Ние сме щастливи наследници на едно изключително по разнообразие на формите народно танцово богатство. Това само по себе си говори за интензивния и необичаен творчески заряд на народа-творец и за твоа, че танцът е заемал, заема и сега изключително важно място в неговия живот. Българинът като че ли се ражда с една висока и чувствителна естетическа и музикално-ритмична мяра към танцовото изкуство.

  Българските народни танци се отличават с необикновено голямо разнообразие и богатство на танцовите движения, съчетани със сложни ритми и интонации. Оригиналните хора и игри, бързите смени на техните построения, форми и динамични контрасти са силно въздействащи и впечатляващите.”  Източник: “Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци (1951-2001г.), Красимир Петров, изд.Славена
Тренировки по Зумба София
 • Тренировки по Зумба София
 • Заниманията по ЗУМБА в зала “Dance IT” се провеждат от Надежда Антова. График можете да откриете на сайта в секция Програма и цени.
  http://www.danceitbg.com/

  Обща информация
  Зумба (на английски: Zumba) е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Аблерто „Бето“ Перез (на английски: Beto Perez) през 90-те години на ХХ век.

  Зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

  Възникване

  През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин той провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба. Новият танц се възприема добре в родната му Колумбия, а Бето добива все по-голяма популярност в страната, като дори световната поп звезда Шакира(на английски: Shakira) го наема за хореограф на албумът й “Pies Dezcalsos”. През 2000 г. Бето Перез решава да отвори нова страница в своя живот и се мести в САЩ, където смята да сбъдне американската мечта. Там той започва да работи с Алберто Пърлман (на английски: Alberto Perlman) и Алберто Агион (на английски: Alberto Aghion), с които по-късно лицензират Зумба и създават компанията Zumba Fitness.
 • Страница от 2
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова