Химически пилинг Бургас

Референтен номер
RF120941
цената е
по договаряне
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
18.11.2019
Описание
За услугата
Химическият пилинг е лечебен метод, при който се използват химични вещества, реагиращи с горните кожни слоеве и причиняващи контролираното им разрушаване и излющване. По този начин се стимулира подновяването на отделните структурните елементи на кожата. Този метод е познат още от древността – известно е, че древните египтяните са използвали различни животински масла, мляко, соли и алабастър за естетични корекции на кожата. George Mackee е британският дерматолог, използвал за първи път през 1903 година фенолов пилинг за лечение на тежките белези от акне. От тогава до днес се въвеждат много нови субстанции, методите се усъвършенстват, за да се достигне до използваните в съвременната дерматология максимално щадящи и ефективни пилинги. Най-широко използваните пилинг-агенти са AHA (алфа-хидрокси киселините) и по-специално гликоловата киселина, TCA (трихлороцетна киселина) в различни концентрации, пирувикова, третиноин, салицилова, коджикова и др. Възможно е киселините да се използват самостоятелно или да се комбинират помежду си в различнии концентрации в зависимост от търсения ефект.

Според дълбочината на въздействие, пилингите се разделят на:
• Повърхностни – засягат само епидермиса (най-горния слой на кожата)
• Средно-дълбоки – ангажират горната дерма (втория слой на кожата)
• Дълбоки – достигат до по-дълбоката дерма

За естетични цели най-често се използват повърхностните и средно-дълбоките пилинги.

Какъв е принципът на действие на химическия пилинг?

Контролираното разрушаване на повърхностните кожни слоеве води до тяхното отпадане и излющване, с последващо включване на защитните механизми на кожата, чрез които тя се възстановява. Това основно става чрез реепителизацията и формирането на нов колаген. Това е ключовият момент, на който се дължи ефекта на химическия пилинг. Повърхностните дефекти на кожата (пигментации, фини бръчки, малки цикатрикси, неравномерен тен и др.) изчезват, като новата, млада кожа е по-изчистена, по-тонизирана и гладка.

Какви са индикациите за химичен пилинг?

Повърхностни пигментации на кожата – лунички, мелазма, постинфламаторни пигментни нарушения, неравномерен тен, белези от акне, фини бръчки, актинични кератози и фотоувредена кожа, са обикновено най-честите състояния, при които прибягваме до химическите пилинги. Естествено, задължителен е първоначален преглед, на който се констатира проблема, изготвя се индивидуален терапевтичен план за всеки пациент, обсъждат се евентуалните противопоказания и странични ефекти и едва тогава се пристъпва към процедурата.

Има ли противопоказания?

Активни инфекции на кожата – вирусни и бактериални, както и някои дерматологични заболявания – дерматити, колагенози, доказани алергии към някои от продуктите и др. са противопоказни за процедурата, но това се преценя от дерматолога при първоначалния преглед.

Колко процедури са необходими за постигане на желания резултат?

Зависи от естеството и тежестта на проблема, както и от дълбочината на пилинга, но един лечебен курс обикно
Сертификати, рефернции, дипломи или др.
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област Бургас
Град
Бургас
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 241 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова