Акупунктура Пловдив

Референтен номер
RF204655
цената е
по договаряне
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
16.06.2017
Описание
За услугата
Акупунктурата е най-старият от използваните до днес методи на лечение. Зародила се е в Далечния изток преди повече от 5000 години. Според древните лечители, човешкото тяло е обвито от 14 канала(меридиана), по които тече енергия. Те са свързани с вътрешните органи, и повечето от тях носят името на органа, за който отговарят - меридиан на стомаха, на черния дроб, на бъбреците и т.н.
За да бъде човек здрав, трябва да има равновесие на енергията в меридианите. Щом това равновесие се наруши (в резултат на неправилен начин на живот, наследственост, външни въздействия и други), възниква болест. За излекуването на болестта е необходимо равновесието на енергията в меридианите да бъде възстановено.
По хода на меридианите са разположени над 700 акупунктурни точки, които могат да регулират нивото на енергията в тях като шлюзове. Чрез въздействие върху избрани акупунктурни точки нормалното движение на енергията може да бъде възстановено, а болестта - излекувана. Въздействието бива чрез: убождане с игли, нагряване(мокса), натиск(акупресура), с ток - електроакупунктура и други. Това въздейтвие организира енергийния баланс, успокоява или стимулира вегетативната нервна система, засилва кръвоснабдяването, регулира храненето на тъканите, дейността на жлезите с вътрешна секреция, намалява болките, понижава нервното напрежение(отделят се хормоните на щастието - ендорфини). Намалява се съдържанието на редица мастоподобни вещества, и то точно на тези, чийто излишък крие опасност от развитието на атеросклероза, камъни в жлъчката и други болести, резултат от нарушения обмен на веществата.
Изследванията показват, че влиянието на иглоубождането не отминава и кръвоносните съдове, започвайки от тези, които подхранват сърцето и главния мозък и свършвайки с периферните. Свитите кръвоносни съдове се разширяват, а разширените се свиват. Импулсите при въздействие върху точките помагат при спазми на гладката мускулатура в бронхите, стомаха, червата, черния дроб и бъбреците. Те могат да усилят или отслабят перисталтиката, отделянето на стомашни сокове и хормони. Нараства имунната защита на организма при инфекции.
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област Пловдив
Град
Пловдив
Адрес
Пловдив, ул. Хъшовска 7
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 553 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова