Акупунктура

Акупунктура Пловдив
 • Акупунктура Пловдив
 • Д-р Тосев
  Един от най-древните и едновременно с това от най-успешните методи за лечение на човека. Помага при изключително широк диапазон от заболявания: дископатии, дискови хернии, радикулити, полиневропатии, тригеминална невралгия, болки в гърба, състояния след инсулти, функционални нервни заболявания – главоболие, мигрена, безсъние, невроза, стрес, наднормено тегло, диабетна полиневропатия, увреждане на лумбосакралния плексос и много други.
Акупунктура Пловдив
 • Акупунктура Пловдив
 • Акупунктурата е най-старият от използваните до днес методи на лечение. Зародила се е в Далечния изток преди повече от 5000 години. Според древните лечители, човешкото тяло е обвито от 14 канала(меридиана), по които тече енергия. Те са свързани с вътрешните органи, и повечето от тях носят името на органа, за който отговарят - меридиан на стомаха, на черния дроб, на бъбреците и т.н.
  За да бъде човек здрав, трябва да има равновесие на енергията в меридианите. Щом това равновесие се наруши (в резултат на неправилен начин на живот, наследственост, външни въздействия и други), възниква болест. За излекуването на болестта е необходимо равновесието на енергията в меридианите да бъде възстановено.
  По хода на меридианите са разположени над 700 акупунктурни точки, които могат да регулират нивото на енергията в тях като шлюзове. Чрез въздействие върху избрани акупунктурни точки нормалното движение на енергията може да бъде възстановено, а болестта - излекувана. Въздействието бива чрез: убождане с игли, нагряване(мокса), натиск(акупресура), с ток - електроакупунктура и други. Това въздейтвие организира енергийния баланс, успокоява или стимулира вегетативната нервна система, засилва кръвоснабдяването, регулира храненето на тъканите, дейността на жлезите с вътрешна секреция, намалява болките, понижава нервното напрежение(отделят се хормоните на щастието - ендорфини). Намалява се съдържанието на редица мастоподобни вещества, и то точно на тези, чийто излишък крие опасност от развитието на атеросклероза, камъни в жлъчката и други болести, резултат от нарушения обмен на веществата.
  Изследванията показват, че влиянието на иглоубождането не отминава и кръвоносните съдове, започвайки от тези, които подхранват сърцето и главния мозък и свършвайки с периферните. Свитите кръвоносни съдове се разширяват, а разширените се свиват. Импулсите при въздействие върху точките помагат при спазми на гладката мускулатура в бронхите, стомаха, червата, черния дроб и бъбреците. Те могат да усилят или отслабят перисталтиката, отделянето на стомашни сокове и хормони. Нараства имунната защита на организма при инфекции.
Акупунктура Стара Загора
 • Акупунктура Стара Загора

 • Акупунктура /иглотерапия/

  Безболезнено поставяне на стерилни акупунктурни игли в проблемни точки от човешкото тяло.

  За всеки пациент се работи със индивидуални стерилни игли. Акупунктурните игли са много тънки, поставят се по нова технология със специални водачи за безболезнено, бързо и ефикасно отстраняване на болката. В центъра използваме най-съвремените видове стерилни игли. Разполагаме с игли със най-разнообразна дължина и състав за лечение на голям брой различни заболявания.

  Болка в областа на гърба, кръста, ръцете и краката се повлиява значителноот акупунктурата. За повлияние на дългогодишно протичащи заболявания е необходимо да се направят по-голям брой процедури. Обикновено акупунктурата се съчетава с другите методи на лечение, например - моксотерапия, електроакупунктура, вендузотерапия, аурикулотерапия и др.
  Продължителност на процедурата: 40 минути
 • 30 Лева
Акупунктурата (Иглотерапия) Бургас
 • Акупунктурата (Иглотерапия) Бургас
 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АКУПУНКТУРАТА ?

  Акупунктурата е сред най-известните терапии на алтернативната медицина.
  Акупунктурата е лечебен метод, който е възникнал преди повече от 3000 години в Китай и се практикува в голяма част от света .
  Практиката на акупунктурата се състои в поставяне на фини , твърди игли в определени места на тялото ( акупунктурни точки ). Класически текстове описват 365 точки , разположени в систематичен ред по меридиани или канали през, които преминава енергийния поток.Всяка точка може да бъде локазилирана върху повърността на човешкото тяло.

  ПРИНЦИПИ НА ДЕЙСТВИЕ НА АКУПУНКТУРАТА

  Древната китайска философия счита, че болестта е състояние на дисбаланс или блокада на пътищата, по които енергията се движи по тялото. И наистина човешкото тяло е една антена, върху която има формирани силови линии, които могат да се променят вследствие контакта между външни фактори от околната среда и вътрешни на човешкия организъм. Акупунктурните точки представляват силови точки-пунктове върху тези силови линии, чрез въздействието върху които биоенергията може да бъде преразпределяна по нов правилен за хомеостазата и човешкото съществуване начин, т.е. възвръщане към нормално природно състояние.

  Още по-мощно е въздействието посредством т.н. електроакупунктура, т.е. допълнително въвеждане през поставените вече в акупунктурните точки игли на електрически ток със специални характеристики, разбира се от професионална за целта апаратура, с която разполагаме в нашия център.

  КОИ ПРОВЕЖДА ПРОЦЕДУРИТЕ ПО АКУПУНКТУРА В ЕСТЕТИЧЕН ЦЕНТЪР ” VITALAIZ “?

  Tъй като акупунктурата е много специфична процедура, която изисква добро познаване на човешкото тяло и добри познания по източна медицина, в нашия център тя се провежда от д-р Милков Стаматов. Има две признати специалности/ по Нервни болести,физиотерапия и рехабилитация/, които е практикувал в България и чужбина. Има защитена следдипломна квалификация по традиционна китайска медицина – акупунктура, рефлексотерапия и методики на приложение като моксотерапия, скалп терапия.Работи като научен сътрудник и хонорован преподавател в Медицински колеж към Университет “Проф. д-р Асен Златаров” гр. Бургас.Има научни публикации в България и Русия.

  КОИ ПРОБЛЕМИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЛЕКУВАНИ ЧРЕЗ АКУПУНКТУРА ( ИГЛОТЕРАПИЯ ) ?

  Тази древна техника е способна да лекува над 200 заболявания от които 60 са признати официално от “Световната здравна организация”.Иглотерапията лекува не само отделните проблеми, а целия организъм.

  Ето списък на някой, от тях:

  •наднормено тегло
  •мигрена и главоболие
  •неврологични заболявания и ставни заболявания
  •заболявания на вътрешните органи
  •гинекологични проблеми
  •безплодие
  •отказване от тютюнопушенето
  •безсъние
  •психични нарушения
  •фациалис и тригеменит
Акупунктура Варна
 • Акупунктура Варна
 • Tерапията на вълшебната игла –поставянето на акупунктурни игли в биологично-активните точки се използва от векове за бързо повлияване на болката и стимулиране на оздравяването.

  Типични състояния, показани за иглотерапията са:
  - Остри и хронични болки в кръста и врата - като дискова херния
  - Ишиас и други състояния, свързани с нервите
  - Силно болезнени стави - като замръзнало рамо
  - Артрит
  - Възпалено сухожилие - като тенис лакът
  - Депресия, безсъние, нервно напрежение, панически атаки
  - Главоболие-като шийна мигрена,мениероподобен синдром и др.

  Иглотерапията в нашия център се провежда от д-р Иван Караджов. Има две признати специалности/ по Вътрешни болести,физикална терапия и възстановително лечение/. Работил е като научен сътрудник и преподавател в Медицински университет гр. Варна. Бил е действителен член на Френското лекарско научно общество по рехабилитация. Има 28 научни труда, главно в областта на регулаторните болести, храненето, психофизиологията на висшата нервна дейност и психология на поведението. Бил е ръководител на Специализирана републиканска болница за рехабилитация. От 1992г.има частна медицинска практика, насочена към лечение на оплакванията от страна на нервната система, гръбначния стълб и ставите, както и по отношение на комплексно подобряване качеството на личния живот.
 • 30 Лева
Акупунктурна терапия София
 • Акупунктурна терапия София
 • Ваня Александрова
  Иглотерапевт с 20-годишна практика, член на:
  Лекарски съюз по Акупунктура към Медицинска академия - София
  Българско дружество по традиционна китайска медицина
  Международна здравна организация IGMARK
  Лекарски съюз по Акупунктура - Мюнхен, Германия
  Дружество по Кинезитерапия, Спортна академия – София
  Дружество по Скенартерапия
  Дружество по Балнеология и др.
  Едни се обръщат към мен с д-р Александрова, други с магистър Александрова, трети с д-р Вуин (Куин) Лечителката, а четвърти – просто с Ваня. Както и да ме наречете, аз знам, че сте дошли за помощ, съвет, консултация или обучение.

  Нещо ви боли?
  Не знаете коя е причината за дискомфорта?
  Изпитвате гняв, тъга, страхове и не знаете как да се справите с тези състояния?
  На всички тези въпроси могат да бъдат намерени отговори във философията на Изтока. Всеки човек е един космос, съвкупност от много енергии, емоции, наследствени и придобити страдания. С методите на източната медицина можем заедно да намерим пътя към вашето здраве.

  Практикувам китайска, корейска и японска медицина.
  Диагностиката, която правя, е ирисова, пулсова, аурикова, зонова и др.
  Лечението, което провеждам, е иглотерапия, аурикотерапия, лазерпунктура, магнитотерапия, скенартерапия, електростимулация, мокса, вендузи и др.
  Какво лекувам?

  Почти няма болест, която да не се повлиява благотворно от източните методи на лечение. Понякога дългогодишни страдания изчезват като по чудо за кратко време, но в повечето случаи се иска търпение и постоянство. Предимството на източната медицина е, че не само отстранява болката, а и лекува първопричината за нейното появяване.

  Използвайки източната медицина, чрез въздействие, корекция и лечение мога да повлияя на:
  Костно-ставни заболявания
  Психосоматични проблеми
  Съдови заболявания
  Променливо кръвно налягане - при функционални нарушения
  Дихателни проблеми
  Кожни заболявания
  Възпалителни процеси - колит, гастрит, синуит и др.
  Болкови синдроми
  Неврози, стрес
  Хора с увреждания – сурдо, тифло, лого
  Говорни увреждания - алалия, афазия, дислалия, дисграфия
  Затлъстяване
  Отказване от зависимости
  Как лекувам?

  Диагностиката, която провеждам, е:

  ирисова
  акупресурна
  пулсова
  зонова (ръка и стъпало)
  аурикова (по ушна мида)
  езикова
  меридианна
  по вкус, цвят, мирис, предпочитани храни
  по емоция
  и други
  Методите и средствата, които използвам по време на лечението са:

  иглотерапия
  корейска (су-джок)
  китайска
  японска (ямамото)
  аурикотерапия
  зонотерапия
  магнитотерапия
  мокса
  вендузи
  масажи
  лазертерапия
  хелий-неонов лазер
  магнитен лазер
  скенартерапия
  електростимулация
  фитотерапия, хранителни добавки
Акупунктурна терапия
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова