Ремонт на монитори в София – Serviz.bg

40 Лева
Референтен номер
RF114468
цената е
средна цена
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
10.04.2017
Описание
За услугата
Съвременните LCD монитори са сложни устройства, конструирани от активна течно-кристална матрица, захранваща платка, инверторна платка и система за подсветка на матрицата. Има съществени разлики в качеството на асемблиране и използваните материали при различните модели монитори, дори и да са от един производител.

Има случаи на производствен брак, като дефекти при запояването, сглобяването и грешки при проектирането на електронната схема на устройството. Ремонтът на LCD монитори се свежда до анализ на симптомите, локализация на проблема и ремонт, посредством замяна на детайли при необходимост.

Ремонт на монитори с размер от 15” до 19”
Ремонт на монитори с размер от 20” до 24”
Най-честите повреди при съвременните LCD монитори:

Повреда в платката на захранващия блок. При тази повреда изгарят първичните електрически вериги, вътрешните често остават цели. Най-често практикувания ремонт на монитор в нашият сервиз в София.
Повреда на инвертора. Инверторът отговаря за управление на яркостния сигнал на лампите за подсветка. При повреда на инвертора екранът ще бъде тъмен.
Повреда на лампите на подсветката. Дисплеят е мътен или напълно тъмен. Лампите могат да “умрат” поради механична повреда, да откажат или просто да изгорят поради работата си при повишена яркост. За ремонт на монитора ще е нужно подмяна на самата лампа за подсвет.
Повреда по платката за управление на процесора – При тази повреда образът може да се криви геометрично, изображението може да се мести. Ремонт на монитори с такива дефекти не винаги е възможен.
Механични повреди на матрицата – изисква се подмяна и ремонтът е нерентабилен.
Практиката показва, че в болшинството случаи повредата се дължи на електрониката. Често се повреждат и дават дефект транзисторите на инвертора или електролитните кондензатори. Повредата също може да се дължи и на лоши/студени спойки в платките или елементите.

Матрицата и лампите на подсветката сами по себе си не се развалят, това се случва вследствие на механична повреда. Случва се лампите да намалят яркостта си или да се повреди една от тях. В този случай изображението ще бъде по-тъмно и мътно. В сервиза ни най-често за ремонт попадат монитори SAMSUNG, LG, PHILIPS, BENQ, ASUS и ACER от “неблагополучни” серии и доста по-рядко монитори HP, Dell, FUJITSU SIEMENS, EIZO и LENOVO.
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област София - град
Град
София
Адрес
ул. "Опълченска" 38-А
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 597 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова