Dance IT - зала за танци София

Референтен номер
RF895483
цената е
на час
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
15.11.2018
Описание
За услугата
Български народни танци
Заниманията по народни танци в зала “Dance IT”се провеждат от клуб за народни танци Хороводец. График на заниманията можете да откриете тук.

http://www.danceitbg.com/


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО

Българско народно творчество е общото наименование за произведенията на изкуството и постиженията на културата, предаващи се традиционо от поколение на поколение българи от достатъчно дълго време, за да се забрави името на техния автор.

“Българското народно танцово изкуство е ярък израз на националния ни характер. Шопските, северняшките, родопските, добруджанските, северняшките, тракийските танци са неразделна част от него и са отражение на творческата надареност на българина.

Танците на българина са едно от ярките и масови прояви на неговото художествено творчество, създадено от творческия му гений в продължение на стотици години. От ранна възраст до дълбока старост българинът е играел с увлечение своите танци – на празници, събори, домашни тържества, почивките по време на работа. На мегданите и по веселбите, където се създавали и оформяли народните танци, българинът давал своя принос за развитието и обогатяването им. Така постепенно с общите усилия на народа-творец хората и игрите са достигнали до ярки национални, самобитни и оригинални форми.

Силата на въздействие на народните танци се дължи на тези форми, но преди всичко това се дължи и на изключителното богатство от движения в тях. Творческите вълнения и преживявания на танцуващите са намерили най-ярко проявление в движенията на краката. Затова те са много сложни, разнообразни и изразителни, особено в играта на мъжете. На тях се дължи преди всичко голямата степен на въздействие на българските танци. Движенията на ръцете не са толкова разнообразни и богати, но те хармонират с движението на краката – особено в игрите “по саме” и “по двой”.

**********************

Жизнерадостния и здрав по дух българин е създал огромно по обем и непреходно по своята същност танцово богатство. Въпреки своята трудна съдба, нашият народ е успял да запази, както народностното си самосъзнание, така и танцовото си богатство от чуждо влияние.

Ние сме щастливи наследници на едно изключително по разнообразие на формите народно танцово богатство. Това само по себе си говори за интензивния и необичаен творчески заряд на народа-творец и за твоа, че танцът е заемал, заема и сега изключително важно място в неговия живот. Българинът като че ли се ражда с една висока и чувствителна естетическа и музикално-ритмична мяра към танцовото изкуство.

Българските народни танци се отличават с необикновено голямо разнообразие и богатство на танцовите движения, съчетани със сложни ритми и интонации. Оригиналните хора и игри, бързите смени на техните построения, форми и динамични контрасти са силно въздействащи и впечатляващите.”Източник: “Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци (1951-2001г.), Красимир Петров, изд.Славена
Условия за поръчка
Залата е изключително уютна – разполага с 2 отделни тоалетни, място за преобличане, добра климатична мощност, паркет, озвучаване, огледала и.. Бар!!! По тази причина е и много подходяща и за частни партита, рождени дни, детски празници и въобще всичко, свързано с танци и забавления.

Предлагаме занимания по народни танци, ирландски танци, брейк, салса и зумба. Прегледайте графика за повече информация с конкретни часове и дни.

Адрес на доставка или Район на работа
Адрес
ж.к. Студентски град, улица Академик Николай Стоянов 13А
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 308 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова