Свободно време

Ескейп рум (Escape rooms), Пейнтбол.
Ракел Стойчева - професионален фитнес инструктор
Школа по български народни танци "Еремия" София
 • Школа по български народни танци "Еремия" София
 • Не просто школа за танци!
  Най-веселото хоро в София ви очаква в своите зали следните адреси:

  Зала ж.к. Младост 1 - бул. "Андрей Сахаров", резиденция 3, културен център "Месечина" (посолство на Камбоджа)

  Зала ж.к. Младост 2, бул. "Свети Киприян" бл. 254

  Зала Център - р-н Оборище, ул. Майор Агов 4. До болница ИСУЛ!

  Зала Дружба 2 - бул. Копенхаген 23 А (на кръстовището на бул. Копенхаген и бул. Проф. Цветан Лазаров).
  Школа по български народни хора “Еремия” е създадена от Ивайло Георгиев. Основната му идея от самото начало - тази, която сплотява и всички ръководители, е да обедини хората около нещо важно, и в същото време зареждащо като българските народни танци.
  След няколко години работа все още искрено вярваме, че смехът и веселието са основните движещи сили докато се учим да танцуваме. На нашето хоро има място за всеки.
  Многобройните пътувания по фестивали са доказали неведнъж, че ентусиазма на хората може да съживи и изпълни с енергия всяка сцена. Всъщност, ентусиазма може да направи почти всичко - да помага на каузи, да създава и подкрепя смислени идеи, да подарява радост!
  И до днес първоначалната идея не е изчезнала - във всяка зала се работи с много енергия, а основната ни цел е да се веселим. Точно поради тази причина продължаваме да се наричаме “Най-веселото хоро в София”. :)
Класически балет за деца София
 • Класически балет за деца София
 • Произходът на думата „балет“ може да се търси в латинските думи „ballo“ и „ballare“, които означават танцувам, а историята на класическия балет датира още от времето на Ренесанса. През 1661 година Луи ХІV създава Кралска танцова академия, която е трябвало да създаде стандарти в танцовото изкуство.
  Въпреки няколко изключения и вариации, и днес основните правила и речник на движенията на класическия балет са еднакви по целия свят.

  Балетът и особено класическият, днес акцентират основно върху методите, изпълнението и прецизността на движенията. Техниките от класическия балет са важна база за много други стилове танци, включително модерния балет и съвременния танц.

  Повечето значими методи, които се използват в класическия балет носят имената на своите откриватели като например методът Ваганова, който носи името на създателката си Агрипина Ваганова или методът Легат, кръстен на Николай Легат. Съществуват осем основни системи на обучение в класическия балет като най-популярни са методите на Ваганова /Русия/, Чечети (Италия), Кралското балетно училище и Кралската академия по танцово изкуство /Англия/, Парижкото училище по опера и балет /Франция/ и Баланчин /САЩ/.

  За да изпълняват коректно и прецизно движенията в класическия балет танцьорите трябва да познават основните закони на физиката, а също така да имат и добра физическа подготовка.
  Днес е особено популярно както деца, така и хора в по-зряла възраст да посещават уроци по класически балет, за да усвоят основните техники на танца, да придобият грациозност и прецизност на движенията, както и да обогатят своята двигателна култура.

  Всички можете да изпитате радостта от танца и ползите от дисциплинирането на ума и тялото, които това изкуство изисква. Положителната атмосфера гради самочувствие, уважение и любов към изкуството. Балетната техника е от изключително значение и се изучава в градивна форма от леки движения към по-сложни.

  Часовете по класически балет са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености.

  С уроците по класически балет се изгражда дисциплина, развива се здравина и издръжливост, това са резултати от постоянство и точност.
  Решилите да се занимават с този вид танц се запознават с необятния свят на музиката и ритъма, основни балети и хореографи, композитори, и са въведени във Френския език с балетна терминология.

  Нашият стремеж е всички посетили часовете по балет в Школа по танци VeroniQue да намерят сами за себе си насладата от танцовата подготовка, да обичат танците за чисто удоволствие и да имат чувство за художествено изпълнение.
Школа по танци "VeroniQue"София
 • Школа по танци "VeroniQue"София
 • ДЖАЗ БАЛЕТ И МОДЕРНИ ТАНЦИ В ШКОЛА ПО ТАНЦИ VERONIQUE
  Добре дошли в сайта на Школа по танци VeroniQue – бързо развиващ се център за обучение по съвременен танц, джаз балет, класически балет, модерен балет и други.
  Нашият екип е от квалифицирани специалисти в областта на танца, обичащи всеки миг прекаран в залата. Занимаваме се и с подготовката на първи сватбен танц,
  поставяне на хореографии за участия и отдаване на зала за танци под наем за различни събития и занимания.

  Тук ще откриете пълна информация за провеждащите се уроци по танци, графика на часовете по модерни танци, джаз балет, контемпорари и разбира се
  адреса на Школа по танци „Вероник“ в София. В блога на нашия сайт може да прочетете много интересни и любопитни факти, история на танца и други полезни статии
  за танцовото изкуство. За всичко което ви интересува и за всякакви други въпроси не се притеснявайте, а се свържете с нас.
  Елате заедно да се потопим в магията на танца!
Школа за народни танци SunDance - Гео Милев София
 • Школа за народни танци SunDance - Гео Милев София
 • SUNDANCE
  Школа за народни танци SUNDANCE е вече 9 години с Вас. В нашите зали в гр. София, ж.к. Младост 2, ж.к. Младост 4 и ж.к. Гео Милев Вие ще имате възможността да разтоварите от натовареното ежедневие, да се запознаете с нови хора, да се забавлявате докато се наслаждавате на уроците по народни танци, създадени за вас.
  Красотата на Българския танцов фолклор ви очаква!

  Заповядайте в нашите групи по народни танци!
ЗАЛА ЗА ТАНЦИ И СПОРТ ЛУДИ МЛАДИ София
 • ЗАЛА ЗА ТАНЦИ И СПОРТ ЛУДИ МЛАДИ София
 • „Още не си един от нас?”

  Какво те спира? Възрастта е без значение! Опитът също! Нужно ти е само да обичаш българското, радостта от живота и … себе си!

  Дори и танцът не е най-важното! Емоцията, живото общуване с приятни хора от всяка възраст и професия, колоритът на истински българското – това е, което ни събира и зарежда със здраве, веселие и жизненост!

  Скъпи приятели, заловете се за нашето българско хоро, където ще изпитате приятни емоции, ще срещнете нови приятели, ще загърбите сивото ежедневие и ще се повеселите с ритъма на танца, съпроводен от красотата на народната музика…

  Танцов клуб „Луди Млади„ – Студентски град Ви очаква!

  Защото Народният танц е магия, едно цяло от тялото, движение и музика. Всеки докоснал се до тази магия се преобразява и обогатява душевно. Танцът е една неизчерпаема сила, едно магично въздействие – всъщност трудно можеш да опишеш с няколко думи българските народни танци и да ги вместиш в рамката на някакво определение.

  Нека овладеем танца заедно !
Арт Студио "Деница" София
 • Арт Студио "Деница" София
 • АРТ СТУДИО "Деница" е създадена през 2011 година с цел създаването на нови или напълно обновени програми в областта на изкуствата и спорта които са насочени към детската аудитория. В рамките на няколко години ние работим по програми като "Йога за деца", "Зумба за деца" и "Танци за деца - комбинирана програма". В по-голямата си част програмите са изградени по американската концепция и изисквания за посочените програми. Нашата цел е да помогнем на всяко дете да достигне до най-високото ниво на своя потенциал. Работим в детски градини, училища на територията на град София. Имаме и самостоятелна школа която работи целогодишно както с деца така и с възрастни. Разполагаме с млади, но квалифицирани хореографи и треньори с педагогическо образование и голям опит в работата с малки деца. Те са амбициозни и посветени на това да накарат децата да се чувстват добре от програмата, в която се обучават.

  Специализираните програми за деца насърчават дисциплина, творчество и любов към изкуствата и спорта. Всяка от тях e фокусирана както върху физическото така и върху психическото развитие на децата.

  "Йога за деца" има за цел да направи децата по-здрави, като развива и заздравява костната система и сухожилия и най-вече да намали агресията и стреса, които ги правят свръх-активни, чрез медитация. Освен това децата получават огромен обем информация за природата, животните планетите и т.н. Удивителния ефект на тази програма става видим дори в средата на учебната година.

  "Зумба за деца" е най-новата спортно-танцова програма която за няколко години се наложи в цял свят. Неуспоримо е, че това е една от най-успешните детски програми създавани някога.Тя е лесна и изключително забавна за децата. Основна цел на програмата е да направи децата по-здрави докато те се забавляват.

  "Танци за деца - комбинирана програма" програмата е изградена от балет, латино, народни танци, характерни танци, зумба. Тя спомага за изграждане на правилната стойка, грация, гъвкавост, сценичното присъствие и артистичност, нужни за развитието на малките танцьори. Методическият подход е различен за всяка възрастова група. Комбинираната танцова подготовка запознава децата с приликите и разликите в различните стилове. Така те сами могат да изберат своя път в "Царството на танца".

  Програми за възрастни:

  Народни танци;
  Зумба;
  Йога;
  За да сте в добра спорта форма, за да се запознаете с нови усмихнати лица, или да релаксирате, елате при нас за да се забавляваме заедно...
Latin Force Dance Studio София
 • Latin Force Dance Studio София
 • Latin Force салса, бачата и кизомба.
  Latin Force Dance Studio предлага различни стилове танци за малки и големи – салса, бачата, ча-ча, кизомба, суинг, хип-хоп, зумба, аржентинско танго, модерни танци, класически балет, модерен балет, спортни танци, народни танци, ориенталски танци, пилатес, табата, винг чун.

  В студиото може да се възползвате от следните услуги – уроци в групи, индивидуални уроци, хореографии за специални поводи, шоупрограми и анимации за събития, изготвяне на музикални миксове. Работим с професионални, утвърдени инструктори!

  Разполагаме с три зали на две локации:
  Зала 1 (Център) – гр. София, ул. Цар Самуил 50, ет. 2
  Зала 2 и 3 (Плиска) – гр. София, бул. Цариградско шосе 12, бившe кино Изток (над Била), срещу Плиска

  Зала 1 разполага със 160 кв.м. танцувална площ, 14 м. огледала, професионално озвучаване, екран и мултимедиен проектор, безжични микрофони, климатизация, Free Wi-Fi, 3.30 м. височина на тавана, съблекални, тоалетна, арт интериор.

  Зали 2 и 3 се разпростират на близо 300 кв.м., от които 180 кв.м. танцувална площ, 24 м. обща дължина огледала, професионално озвучаване, мултимедиен проектор и екран, безжични микрофони, професионална вентилация и климатизация Fujitsu, Free Optical Wi-Fi – 50 Mbps, 3.40 м. височина на таваните, съблекални, три тоалетни, душ, модернистичен интериор.

  И трите зали са подходящи за провеждане на коктейли и частни партита.
Дерида денс център София
 • Дерида денс център София
 • В Derida Dance Center предлагаме курсове по съвременен танц, съвременен танц за деца, класически балет, зумба ( zumba fitness ), пилатес, бели денс, рага, хаус, кондиционен тренинг, фламенко, джаз танц, земна станка, органично жонглиране, народни танци, ирландски танци, суинг.

  http://www.derida-dance.com/qs/bg/za-lyubiteli#ixzz5WvEaxdjQ
  Dance PORT Derida - Съвременен танц
  Dance PORT Derida е едногодишна обучителна и тренинг програма в областта на съвременния танц, разработена от Derida Dance и финансирана от Фондация “Америка за България”. След успешното приключване на „Пробиотик за Съвременния Танц в България” - програма насочена към професионалните танцьори, няколко години поред екипът на Derida Dance Center и Фондация “Америка за България” предоставят нови възможности за безплатно включване в програмата Dance PORT Derida на желаещи без опит, но с творчески потенциал за развитие. В продължение на една година те имат възможност да изградят стабилна танцова основа и умения за бъдеща професионална реализация в областта на съвременния танц и физически театър.

  Включването в програмата става по два модула:

  Модул 1- Обучителна програма за начинаещи
  Модул 2- Тренинг програма за професионални танцьори


Клуб по спортни танци DivaDance София
 • Клуб по спортни танци DivaDance София
 • Танците са страст - за тях няма максимална възраст. Два пъти в седмицата под напътствията на Ива Григорова и Лъчезар Тодоров ще можете да се потопите в магията на танца. Ще завържете приятелства, ще чуете музиката в душата си.
  Ако танцувате редовно, имате възможността да поддържате страхотна форма и младежки дух.
  Треньорите Ива Григорова и Лъчезар Тодоров са изцяло на Ваше разположение в удобно за Вас време. Тук можете да станете истински танцьори като звездите в Dancing Stars. Можете да се забавлявате и в същото време да свалите някое друго килце. Можете да танцувате с един от нашите треньори, които ще Ви научат на любимите Ви танци.
  Ако искате професионална програма с танци за Вашите празненства, рождени дни или сватби - тук са мястото и хората, които ще Ви ги осигурят на достъпни цени.
Тренировки по Аеробика София
 • Тренировки по Аеробика София
 • Преподавател по Аеробика и комбинирана гимнастика в Dance IT е Диди. Информация за актуален график в студиото можете да намерите в секция Програма и цени.
  http://www.danceitbg.com  Аеробика – основна информация.

  Аеробиката е комплекс от физически упражения, които обикновено се изпълняват на фона на музика. Тя тренира и увеличава силата, мощността, гъвкавостта и координираността. Аеробиката е много популярна сред жените, които я практикуват на групи или пред телевизора.

  През 1960 г д-р Кенет Х. Купър въвежда тренировка, която да укрепва и засилва сърцето и белите дробове, като така прави първата стъпка в „аеробната” /кардио/ тренировка в САЩ. Заглавието на публикуваната от него книга „Аеробика” в крайна сметка дава и името на тази силова тренировка, в която се изпълняват ритмични и координирани движения с тялото на бърза музика. Честото и нискоинтензивно натоварване на мускулите оформя и тонизира тялото. Ефикасна специално за краката и долната част на тялото, аеробиката подпомага и подсилването на торса, както и отслабването на цялото тяло.

  Аеробиката е вид кардио-тренировка, но не е единствената. Първоначалната цел на аеробиката е да развива сърдечно-съдовата издръжливост, като паралелно тренира и мускулите на тялото. Има добро влияние върху мускулите, ставите, сърдечно-съдовата система, белите дробове, кръвообръщението, психиката(удоволствие и изразяване чрез движение)и общото здравословно състояние на човека. Такива занимания позволяват да се постигне добра физическа кондиция и добро познаване на собственото си тяло.

  Комбинирането на аеробиката с упражнения с гирички изключително много съдейства за стягане и развиване на мускулатурата на горната част на тялото.

  Аеробиката се практикува за:

  • да замести /разшири/ фитнес-тренировката;

  • да се изгарят калории;

  • да оформи и стегне тялото;

  • да укрепи физическото здраве;

  • да го поддържа;

  Има различни видове аеробика:

  • кръгова аеробика;

  • интервална аеробика;

  • бокс аеробика / тае бо;

  • степ аеробика;

  • водна аеробика;

  • слайд аеробика;

  Състои се от:

  • загрявка;

  • кардио част;

  • разпуксане;

  Една тренировка включва още:

  • упражнения на земя;

  • стречинг /разтягане/;
Тренировки по Зумба София
 • Тренировки по Зумба София
 • Заниманията по ЗУМБА в зала “Dance IT” се провеждат от Надежда Антова. График можете да откриете на сайта в секция Програма и цени.
  http://www.danceitbg.com/

  Обща информация
  Зумба (на английски: Zumba) е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Аблерто „Бето“ Перез (на английски: Beto Perez) през 90-те години на ХХ век.

  Зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

  Възникване

  През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин той провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба. Новият танц се възприема добре в родната му Колумбия, а Бето добива все по-голяма популярност в страната, като дори световната поп звезда Шакира(на английски: Shakira) го наема за хореограф на албумът й “Pies Dezcalsos”. През 2000 г. Бето Перез решава да отвори нова страница в своя живот и се мести в САЩ, където смята да сбъдне американската мечта. Там той започва да работи с Алберто Пърлман (на английски: Alberto Perlman) и Алберто Агион (на английски: Alberto Aghion), с които по-късно лицензират Зумба и създават компанията Zumba Fitness.
Dance IT - зала за танци София
 • Dance IT - зала за танци София
 • Български народни танци
  Заниманията по народни танци в зала “Dance IT”се провеждат от клуб за народни танци Хороводец. График на заниманията можете да откриете тук.

  http://www.danceitbg.com/


  ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО

  Българско народно творчество е общото наименование за произведенията на изкуството и постиженията на културата, предаващи се традиционо от поколение на поколение българи от достатъчно дълго време, за да се забрави името на техния автор.

  “Българското народно танцово изкуство е ярък израз на националния ни характер. Шопските, северняшките, родопските, добруджанските, северняшките, тракийските танци са неразделна част от него и са отражение на творческата надареност на българина.

  Танците на българина са едно от ярките и масови прояви на неговото художествено творчество, създадено от творческия му гений в продължение на стотици години. От ранна възраст до дълбока старост българинът е играел с увлечение своите танци – на празници, събори, домашни тържества, почивките по време на работа. На мегданите и по веселбите, където се създавали и оформяли народните танци, българинът давал своя принос за развитието и обогатяването им. Така постепенно с общите усилия на народа-творец хората и игрите са достигнали до ярки национални, самобитни и оригинални форми.

  Силата на въздействие на народните танци се дължи на тези форми, но преди всичко това се дължи и на изключителното богатство от движения в тях. Творческите вълнения и преживявания на танцуващите са намерили най-ярко проявление в движенията на краката. Затова те са много сложни, разнообразни и изразителни, особено в играта на мъжете. На тях се дължи преди всичко голямата степен на въздействие на българските танци. Движенията на ръцете не са толкова разнообразни и богати, но те хармонират с движението на краката – особено в игрите “по саме” и “по двой”.

  **********************

  Жизнерадостния и здрав по дух българин е създал огромно по обем и непреходно по своята същност танцово богатство. Въпреки своята трудна съдба, нашият народ е успял да запази, както народностното си самосъзнание, така и танцовото си богатство от чуждо влияние.

  Ние сме щастливи наследници на едно изключително по разнообразие на формите народно танцово богатство. Това само по себе си говори за интензивния и необичаен творчески заряд на народа-творец и за твоа, че танцът е заемал, заема и сега изключително важно място в неговия живот. Българинът като че ли се ражда с една висока и чувствителна естетическа и музикално-ритмична мяра към танцовото изкуство.

  Българските народни танци се отличават с необикновено голямо разнообразие и богатство на танцовите движения, съчетани със сложни ритми и интонации. Оригиналните хора и игри, бързите смени на техните построения, форми и динамични контрасти са силно въздействащи и впечатляващите.”  Източник: “Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци (1951-2001г.), Красимир Петров, изд.Славена
Тренировки по Табата София
 • Тренировки по Табата София
 • Табата е високоинтензивна интервална тренировка, тя осигурява бързо стягане и оформяне на тялото. Спомага за намаляване на стреса и изграждане на красива фигура, осигурявайки максимално изгаряне на калории и забързва метаболизма през следващите 24 часа след тренировката.

  Упражненията се изпълняват със собствено тегло на фона на динамична музика. Табата е забавна тренировка, с която бързо и лесно ще постигнете мечтаното тяло.
Пилатес София
 • Пилатес София
 • Развива мускулите, гъвкавостта и движението на ставите. Пилатес се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно, за да се постигне добро физическо и психическо състояние. Извайва тялото, чрез повторения и разнообразяване на позициите и упражненията.

  Практикувайки Пилатес, ще подобрите формата си и ще тонизирате тялото си, без да се преуморявате. Тренировките са подходящи и за хора страдащи от хронични болки в гърба, кръста, врата и раменете, като спомага за трайното им премахване.

  Ваня Стоянова
  Инструктор по Табата и Пилатес
  Занимава се с изготвяне на хранителни и тренировъчни реими.
  Завършва следдипломна квалификация в НСА „Васил Левски“, профил фитнес и културизъм.
  Създател и администратор е на сайта Paleofit.org, където споделя опит и съвети относно храненето, тренировките,
  почивката и теми свързани със здравословния начин на живот
 • Страница от 2
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова