Зали за танци

Зали за танци
Школа по български народни танци "Еремия" София
 • Школа по български народни танци "Еремия" София
 • Не просто школа за танци!
  Най-веселото хоро в София ви очаква в своите зали следните адреси:

  Зала ж.к. Младост 1 - бул. "Андрей Сахаров", резиденция 3, културен център "Месечина" (посолство на Камбоджа)

  Зала ж.к. Младост 2, бул. "Свети Киприян" бл. 254

  Зала Център - р-н Оборище, ул. Майор Агов 4. До болница ИСУЛ!

  Зала Дружба 2 - бул. Копенхаген 23 А (на кръстовището на бул. Копенхаген и бул. Проф. Цветан Лазаров).
  Школа по български народни хора “Еремия” е създадена от Ивайло Георгиев. Основната му идея от самото начало - тази, която сплотява и всички ръководители, е да обедини хората около нещо важно, и в същото време зареждащо като българските народни танци.
  След няколко години работа все още искрено вярваме, че смехът и веселието са основните движещи сили докато се учим да танцуваме. На нашето хоро има място за всеки.
  Многобройните пътувания по фестивали са доказали неведнъж, че ентусиазма на хората може да съживи и изпълни с енергия всяка сцена. Всъщност, ентусиазма може да направи почти всичко - да помага на каузи, да създава и подкрепя смислени идеи, да подарява радост!
  И до днес първоначалната идея не е изчезнала - във всяка зала се работи с много енергия, а основната ни цел е да се веселим. Точно поради тази причина продължаваме да се наричаме “Най-веселото хоро в София”. :)
Школа по танци "VeroniQue"София
 • Школа по танци "VeroniQue"София
 • ДЖАЗ БАЛЕТ И МОДЕРНИ ТАНЦИ В ШКОЛА ПО ТАНЦИ VERONIQUE
  Добре дошли в сайта на Школа по танци VeroniQue – бързо развиващ се център за обучение по съвременен танц, джаз балет, класически балет, модерен балет и други.
  Нашият екип е от квалифицирани специалисти в областта на танца, обичащи всеки миг прекаран в залата. Занимаваме се и с подготовката на първи сватбен танц,
  поставяне на хореографии за участия и отдаване на зала за танци под наем за различни събития и занимания.

  Тук ще откриете пълна информация за провеждащите се уроци по танци, графика на часовете по модерни танци, джаз балет, контемпорари и разбира се
  адреса на Школа по танци „Вероник“ в София. В блога на нашия сайт може да прочетете много интересни и любопитни факти, история на танца и други полезни статии
  за танцовото изкуство. За всичко което ви интересува и за всякакви други въпроси не се притеснявайте, а се свържете с нас.
  Елате заедно да се потопим в магията на танца!
Школа за народни танци SunDance - Гео Милев София
 • Школа за народни танци SunDance - Гео Милев София
 • SUNDANCE
  Школа за народни танци SUNDANCE е вече 9 години с Вас. В нашите зали в гр. София, ж.к. Младост 2, ж.к. Младост 4 и ж.к. Гео Милев Вие ще имате възможността да разтоварите от натовареното ежедневие, да се запознаете с нови хора, да се забавлявате докато се наслаждавате на уроците по народни танци, създадени за вас.
  Красотата на Българския танцов фолклор ви очаква!

  Заповядайте в нашите групи по народни танци!
ЗАЛА ЗА ТАНЦИ И СПОРТ ЛУДИ МЛАДИ София
 • ЗАЛА ЗА ТАНЦИ И СПОРТ ЛУДИ МЛАДИ София
 • „Още не си един от нас?”

  Какво те спира? Възрастта е без значение! Опитът също! Нужно ти е само да обичаш българското, радостта от живота и … себе си!

  Дори и танцът не е най-важното! Емоцията, живото общуване с приятни хора от всяка възраст и професия, колоритът на истински българското – това е, което ни събира и зарежда със здраве, веселие и жизненост!

  Скъпи приятели, заловете се за нашето българско хоро, където ще изпитате приятни емоции, ще срещнете нови приятели, ще загърбите сивото ежедневие и ще се повеселите с ритъма на танца, съпроводен от красотата на народната музика…

  Танцов клуб „Луди Млади„ – Студентски град Ви очаква!

  Защото Народният танц е магия, едно цяло от тялото, движение и музика. Всеки докоснал се до тази магия се преобразява и обогатява душевно. Танцът е една неизчерпаема сила, едно магично въздействие – всъщност трудно можеш да опишеш с няколко думи българските народни танци и да ги вместиш в рамката на някакво определение.

  Нека овладеем танца заедно !
Арт Студио "Деница" София
 • Арт Студио "Деница" София
 • АРТ СТУДИО "Деница" е създадена през 2011 година с цел създаването на нови или напълно обновени програми в областта на изкуствата и спорта които са насочени към детската аудитория. В рамките на няколко години ние работим по програми като "Йога за деца", "Зумба за деца" и "Танци за деца - комбинирана програма". В по-голямата си част програмите са изградени по американската концепция и изисквания за посочените програми. Нашата цел е да помогнем на всяко дете да достигне до най-високото ниво на своя потенциал. Работим в детски градини, училища на територията на град София. Имаме и самостоятелна школа която работи целогодишно както с деца така и с възрастни. Разполагаме с млади, но квалифицирани хореографи и треньори с педагогическо образование и голям опит в работата с малки деца. Те са амбициозни и посветени на това да накарат децата да се чувстват добре от програмата, в която се обучават.

  Специализираните програми за деца насърчават дисциплина, творчество и любов към изкуствата и спорта. Всяка от тях e фокусирана както върху физическото така и върху психическото развитие на децата.

  "Йога за деца" има за цел да направи децата по-здрави, като развива и заздравява костната система и сухожилия и най-вече да намали агресията и стреса, които ги правят свръх-активни, чрез медитация. Освен това децата получават огромен обем информация за природата, животните планетите и т.н. Удивителния ефект на тази програма става видим дори в средата на учебната година.

  "Зумба за деца" е най-новата спортно-танцова програма която за няколко години се наложи в цял свят. Неуспоримо е, че това е една от най-успешните детски програми създавани някога.Тя е лесна и изключително забавна за децата. Основна цел на програмата е да направи децата по-здрави докато те се забавляват.

  "Танци за деца - комбинирана програма" програмата е изградена от балет, латино, народни танци, характерни танци, зумба. Тя спомага за изграждане на правилната стойка, грация, гъвкавост, сценичното присъствие и артистичност, нужни за развитието на малките танцьори. Методическият подход е различен за всяка възрастова група. Комбинираната танцова подготовка запознава децата с приликите и разликите в различните стилове. Така те сами могат да изберат своя път в "Царството на танца".

  Програми за възрастни:

  Народни танци;
  Зумба;
  Йога;
  За да сте в добра спорта форма, за да се запознаете с нови усмихнати лица, или да релаксирате, елате при нас за да се забавляваме заедно...
Latin Force Dance Studio София
 • Latin Force Dance Studio София
 • Latin Force салса, бачата и кизомба.
  Latin Force Dance Studio предлага различни стилове танци за малки и големи – салса, бачата, ча-ча, кизомба, суинг, хип-хоп, зумба, аржентинско танго, модерни танци, класически балет, модерен балет, спортни танци, народни танци, ориенталски танци, пилатес, табата, винг чун.

  В студиото може да се възползвате от следните услуги – уроци в групи, индивидуални уроци, хореографии за специални поводи, шоупрограми и анимации за събития, изготвяне на музикални миксове. Работим с професионални, утвърдени инструктори!

  Разполагаме с три зали на две локации:
  Зала 1 (Център) – гр. София, ул. Цар Самуил 50, ет. 2
  Зала 2 и 3 (Плиска) – гр. София, бул. Цариградско шосе 12, бившe кино Изток (над Била), срещу Плиска

  Зала 1 разполага със 160 кв.м. танцувална площ, 14 м. огледала, професионално озвучаване, екран и мултимедиен проектор, безжични микрофони, климатизация, Free Wi-Fi, 3.30 м. височина на тавана, съблекални, тоалетна, арт интериор.

  Зали 2 и 3 се разпростират на близо 300 кв.м., от които 180 кв.м. танцувална площ, 24 м. обща дължина огледала, професионално озвучаване, мултимедиен проектор и екран, безжични микрофони, професионална вентилация и климатизация Fujitsu, Free Optical Wi-Fi – 50 Mbps, 3.40 м. височина на таваните, съблекални, три тоалетни, душ, модернистичен интериор.

  И трите зали са подходящи за провеждане на коктейли и частни партита.
Дерида денс център София
 • Дерида денс център София
 • В Derida Dance Center предлагаме курсове по съвременен танц, съвременен танц за деца, класически балет, зумба ( zumba fitness ), пилатес, бели денс, рага, хаус, кондиционен тренинг, фламенко, джаз танц, земна станка, органично жонглиране, народни танци, ирландски танци, суинг.

  http://www.derida-dance.com/qs/bg/za-lyubiteli#ixzz5WvEaxdjQ
  Dance PORT Derida - Съвременен танц
  Dance PORT Derida е едногодишна обучителна и тренинг програма в областта на съвременния танц, разработена от Derida Dance и финансирана от Фондация “Америка за България”. След успешното приключване на „Пробиотик за Съвременния Танц в България” - програма насочена към професионалните танцьори, няколко години поред екипът на Derida Dance Center и Фондация “Америка за България” предоставят нови възможности за безплатно включване в програмата Dance PORT Derida на желаещи без опит, но с творчески потенциал за развитие. В продължение на една година те имат възможност да изградят стабилна танцова основа и умения за бъдеща професионална реализация в областта на съвременния танц и физически театър.

  Включването в програмата става по два модула:

  Модул 1- Обучителна програма за начинаещи
  Модул 2- Тренинг програма за професионални танцьори


Клуб по спортни танци DivaDance София
 • Клуб по спортни танци DivaDance София
 • Танците са страст - за тях няма максимална възраст. Два пъти в седмицата под напътствията на Ива Григорова и Лъчезар Тодоров ще можете да се потопите в магията на танца. Ще завържете приятелства, ще чуете музиката в душата си.
  Ако танцувате редовно, имате възможността да поддържате страхотна форма и младежки дух.
  Треньорите Ива Григорова и Лъчезар Тодоров са изцяло на Ваше разположение в удобно за Вас време. Тук можете да станете истински танцьори като звездите в Dancing Stars. Можете да се забавлявате и в същото време да свалите някое друго килце. Можете да танцувате с един от нашите треньори, които ще Ви научат на любимите Ви танци.
  Ако искате професионална програма с танци за Вашите празненства, рождени дни или сватби - тук са мястото и хората, които ще Ви ги осигурят на достъпни цени.
Тренировки по Зумба София
 • Тренировки по Зумба София
 • Заниманията по ЗУМБА в зала “Dance IT” се провеждат от Надежда Антова. График можете да откриете на сайта в секция Програма и цени.
  http://www.danceitbg.com/

  Обща информация
  Зумба (на английски: Zumba) е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Аблерто „Бето“ Перез (на английски: Beto Perez) през 90-те години на ХХ век.

  Зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

  Възникване

  През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин той провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба. Новият танц се възприема добре в родната му Колумбия, а Бето добива все по-голяма популярност в страната, като дори световната поп звезда Шакира(на английски: Shakira) го наема за хореограф на албумът й “Pies Dezcalsos”. През 2000 г. Бето Перез решава да отвори нова страница в своя живот и се мести в САЩ, където смята да сбъдне американската мечта. Там той започва да работи с Алберто Пърлман (на английски: Alberto Perlman) и Алберто Агион (на английски: Alberto Aghion), с които по-късно лицензират Зумба и създават компанията Zumba Fitness.
Dance IT - зала за танци София
 • Dance IT - зала за танци София
 • Български народни танци
  Заниманията по народни танци в зала “Dance IT”се провеждат от клуб за народни танци Хороводец. График на заниманията можете да откриете тук.

  http://www.danceitbg.com/


  ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО

  Българско народно творчество е общото наименование за произведенията на изкуството и постиженията на културата, предаващи се традиционо от поколение на поколение българи от достатъчно дълго време, за да се забрави името на техния автор.

  “Българското народно танцово изкуство е ярък израз на националния ни характер. Шопските, северняшките, родопските, добруджанските, северняшките, тракийските танци са неразделна част от него и са отражение на творческата надареност на българина.

  Танците на българина са едно от ярките и масови прояви на неговото художествено творчество, създадено от творческия му гений в продължение на стотици години. От ранна възраст до дълбока старост българинът е играел с увлечение своите танци – на празници, събори, домашни тържества, почивките по време на работа. На мегданите и по веселбите, където се създавали и оформяли народните танци, българинът давал своя принос за развитието и обогатяването им. Така постепенно с общите усилия на народа-творец хората и игрите са достигнали до ярки национални, самобитни и оригинални форми.

  Силата на въздействие на народните танци се дължи на тези форми, но преди всичко това се дължи и на изключителното богатство от движения в тях. Творческите вълнения и преживявания на танцуващите са намерили най-ярко проявление в движенията на краката. Затова те са много сложни, разнообразни и изразителни, особено в играта на мъжете. На тях се дължи преди всичко голямата степен на въздействие на българските танци. Движенията на ръцете не са толкова разнообразни и богати, но те хармонират с движението на краката – особено в игрите “по саме” и “по двой”.

  **********************

  Жизнерадостния и здрав по дух българин е създал огромно по обем и непреходно по своята същност танцово богатство. Въпреки своята трудна съдба, нашият народ е успял да запази, както народностното си самосъзнание, така и танцовото си богатство от чуждо влияние.

  Ние сме щастливи наследници на едно изключително по разнообразие на формите народно танцово богатство. Това само по себе си говори за интензивния и необичаен творчески заряд на народа-творец и за твоа, че танцът е заемал, заема и сега изключително важно място в неговия живот. Българинът като че ли се ражда с една висока и чувствителна естетическа и музикално-ритмична мяра към танцовото изкуство.

  Българските народни танци се отличават с необикновено голямо разнообразие и богатство на танцовите движения, съчетани със сложни ритми и интонации. Оригиналните хора и игри, бързите смени на техните построения, форми и динамични контрасти са силно въздействащи и впечатляващите.”  Източник: “Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци (1951-2001г.), Красимир Петров, изд.Славена
Зала за танци и спорт Сборенка София
 • Зала за танци и спорт Сборенка София
 • Школа за народни танци „Сборенка“ осъществява своята дейност от близо 8 години. В момента школата предлага няколко групи и нива на своите настоящи и бъдещи танцьори: напреднало ниво и средно ниво.

  В часовете по народни танци се изучават хора от различни етнографски области на България, като първоначално се представят най-популярните. Часовете преминават с много усмивки, забавление и разбира се – умора. Правилното изпълнение, запомнянето на движенията във времето и разпознаването на хората са едни от основните задачи на Школа за народни танци „Сборенка“. Репетициите се провеждат под ръководството на Яна Караманджукова, Никола Любенов и Валентин Иванов.

Елиас студио за спорт и танц София
 • Елиас студио за спорт и танц София
 • При нас можете да посетите часовете по Пилатес, Йогалатес, Хата йога, Балотон (балетна аеробика). Студиото предлага класове за изучаване на класически и модерен балет, джаз танц, греъм техника, фламенко, аржентинско танго, латино, народни танци, ориенталски танци и др. (както в група, така и индивидуално обучение).

  Екипът на зала ЕЛИАС се състои от професионални инструктори и хореографи, които изготвят за всеки индивидуална програма с подходящо натоварване и система за възстановяване и Релакс.

  ЕЛИАС, провежда семинари за професионалисти танцьори и актьори. Предлагаме подготвящи програми за кандидатстване в НУТИ, НАТФИЗ, НБУ и др. с подобна насоченост. Ако искате да освежите Вашето парти, обърнете се към нас и ние ще Ви предложим цветна гама от танцови програми, шоа и много добро настроение.

  За работодателите на малки и големи фирми от всички сфери на бизнеса, желаещи да раздвижат и сплотят екипите си, организираме танцови тим билдинги

  Провеждаме танцови обучения и тренировки (в групи и индивидуално), за деца и възрастни на английски език.

  Залог за нашия успех е любовта към движението и танца, професионалното отношение към всеки един пожелал да сподели нашите идеи и погледне света с усмивка.

  Tанцови уроци за първи сватбен танц - Вашият сватбен танц !!!

  Незабравими минути за Вас и Вашите гости!

  Не е нужно да сте танцови шампиони, за да изразите любовта и радостта си в очаравателен танц!

  Бавен и нежен или динамичен и жизнерадостен, както и да си представите своя първи сватбен танц, ние ще сбъднем мечтата Ви!
  Специална хореография; избор на танцов стил; професионален инструктор !

  Часовете се провеждат след предварително записване.

  Танцови уроци за Първи сватбен танц.
Зала за танци
 • Зала за танци
 • Груповите занимания по танци спомагат за разширяването на вашата социална среда.
  Запознавате се с нови хора, споделяте общи интереси, намирате нов начин да се забавлявате.
  Разнообразието от стилове ще ви помогне да откриете вашият начин да танцувате и да се движите.

  С частните уроци, вие разполагате с времето си и получавате много повече информация за танца, като цяло.
  Те спомагат да доизградите вашето самочувствие, да усъвършенствате техниката си и да постигнете бързи, но качествени резултати.
  Инструкторите имат възможността да работят с вас ндивидуално и да обърнат внимание на всеки детайл.

  Workshop-а представлява специализиран урок, чиято продължителност е по-голяма от стандартните уроци.
  По време на този урок, инструктора може да ви покаже следните неща:
  комбинации от движения
  хореография на тематична песен
  различните стилове в танца
  интерпретация на музиката
  техника на въртене, изолация на движението, акробатики и др.
  Още:
  Сватбен танц
  Подготовка за кастинги, състезания и учебни заведения
  Обучение и подготовка за професионални изяви
  Зала под наем
  Шоупрограма за вашето събитие
  Тийм Билдинг с танци
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова