Логопед София

Референтен номер
RF826705
цената е
средна цена
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
09.04.2017
Описание
За услугата
Роля и функция на говорния и езиков терапевт (логопед)

Говорният и езиков терапевт /логопед/ има следните задължения:
1 – Превенция
Логопедът работи на всеки етап за предотвратяване на развитието на комуникативни разстройства чрез:
a) обучение
b) информация
c) провеждане на проверовъчни отсяващи процедури, предназначени за ранно откриване на разстройства при деца и възрастни.
d) всякаква друга дейност, подходяща за клиентите и тяхната среда.

2 – Оценка и диагноза
Оценката изисква задълбочено оценяване на функционалните и другите аспекти на комуникативните способности и промяната, настъпваща в тях, при различните клиенти (които може да са се обърнали към говорния и езиков терапевт по своя инициатива, но е възможно да има и други случаи). Трябва да се вземат предвид специфичните нужди на клиентите и тяхното индивидуално социално обкръжение.
Оценяването е продължителен процес и често включва сътрудничество с други научни дисциплини. Логопедът стига до диагнозата чрез обективни тестове и клинично наблюдение, след което изказва хипотеза за същността и продължението на необходимата интервенция..

3 – Интервенция (терапия)
В случай на комуникативни разстройства терапевтичната намеса може да бъде директна или индиректна. Тя включва терапия, рехабилитация и повторна интеграция към социалния живот, както и ранна интервенция, напътствия и консултации. Терапевтичните дейности имат технически, междуличностни и основни социални измерения.
Говорната и езикова терапия се стреми да доведе клиента до най-високото възможно ниво на функциониране и комуникация, което е подходящо за тяхната социална, образователна и работна среда, за да могат те да постигнат или да поддържат един независим начин на живот. Следователно възрастта не е от значение, тъй като разстройствата могат да се появят на всеки момент от живота на човека и могат да бъдат както еволюционни, така и придобити.
Съществена част от интервенцията е оценката на нейната резултатност.
Когато имаме случай на медицинска патология, интервенцията от страна на логопеда може да бъде допълнена с медицинско лечение. Говорната и езикова терапия също така включва и сътрудничество с други програми в един широк мултидисциплинарен контекст.

Заключение

Говорните и езикови терапевти (логопеди) съчетават научното познание и клинични умения, за да постигнат най-доброто възможно решение на проблемите на техните клиенти. Говорната и езикова терапия е една все по-развиваща се професия на кръстопътя на чистата и приложна наука. Следователно в хода на промяната, която съпътства тази професия, тези указания могат да бъдат ревизирани и променени.
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област София - град
Град
София
Адрес
София – 1111, жк Яворов бул. Цариградско шосе, бл. 72
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 377 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова