Класически балет за деца София

Референтен номер
RF434149
цената е
на час
Място на изпълнение
  • На адрес на доставчика
Публикувана на
15.11.2018
Описание
За услугата
Произходът на думата „балет“ може да се търси в латинските думи „ballo“ и „ballare“, които означават танцувам, а историята на класическия балет датира още от времето на Ренесанса. През 1661 година Луи ХІV създава Кралска танцова академия, която е трябвало да създаде стандарти в танцовото изкуство.
Въпреки няколко изключения и вариации, и днес основните правила и речник на движенията на класическия балет са еднакви по целия свят.

Балетът и особено класическият, днес акцентират основно върху методите, изпълнението и прецизността на движенията. Техниките от класическия балет са важна база за много други стилове танци, включително модерния балет и съвременния танц.

Повечето значими методи, които се използват в класическия балет носят имената на своите откриватели като например методът Ваганова, който носи името на създателката си Агрипина Ваганова или методът Легат, кръстен на Николай Легат. Съществуват осем основни системи на обучение в класическия балет като най-популярни са методите на Ваганова /Русия/, Чечети (Италия), Кралското балетно училище и Кралската академия по танцово изкуство /Англия/, Парижкото училище по опера и балет /Франция/ и Баланчин /САЩ/.

За да изпълняват коректно и прецизно движенията в класическия балет танцьорите трябва да познават основните закони на физиката, а също така да имат и добра физическа подготовка.
Днес е особено популярно както деца, така и хора в по-зряла възраст да посещават уроци по класически балет, за да усвоят основните техники на танца, да придобият грациозност и прецизност на движенията, както и да обогатят своята двигателна култура.

Всички можете да изпитате радостта от танца и ползите от дисциплинирането на ума и тялото, които това изкуство изисква. Положителната атмосфера гради самочувствие, уважение и любов към изкуството. Балетната техника е от изключително значение и се изучава в градивна форма от леки движения към по-сложни.

Часовете по класически балет са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености.

С уроците по класически балет се изгражда дисциплина, развива се здравина и издръжливост, това са резултати от постоянство и точност.
Решилите да се занимават с този вид танц се запознават с необятния свят на музиката и ритъма, основни балети и хореографи, композитори, и са въведени във Френския език с балетна терминология.

Нашият стремеж е всички посетили часовете по балет в Школа по танци VeroniQue да намерят сами за себе си насладата от танцовата подготовка, да обичат танците за чисто удоволствие и да имат чувство за художествено изпълнение.
Условия за поръчка
http://veronique-bg.com/classical-ballet
Адрес на доставка или Район на работа
Страна
България
Област
Област София - град
Град
София
Адрес
ул. „20-ти април” 13
Телефон за поръчка
  • Сканирай QR код Сканирай QR код
  • Съобщи за нередност Cancel my report
  • 341 Пъти видяна
Съобщете за нередност
Обработва ...
Are you sure you want to cancel your report?
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова