Смяна на масло и филтри

Смяна на масло
 • Смяна на масло
 • Моторно масло

  Основната функция на моторното масло е да смазва всички движещи се части в двигателя. Но това не е единствената му функция. То осигурява максимално почистване на двигателя със специалните почистващи вещества, които активно почистват повърхностите в двигателя и трайно неутрализират и отстраняват замърсяванията и нагара. Спомага за охлаждането на двигателя. Съвременните масла имат забележителна дълготрайна устойчивост срещу окисляване, което гарантира на автомобила ви по-дълга защита срещу износване. Също така намаляват максимално шума от двигателя и го предпазват и защитават от допълнителното натоварване, характерно за “газ-спирачки” шофирането при съвременното улично движение.

  Маслени филтри

  Маслените филтри се намират във всеки двигател с вътрешно горене. Тяхната задача е да отстраняват вредните замърсявания, достигащи до смазващата система от околната среда или образуващи се в двигателя по време на неговата експлоатация.

  Какво може да се случи

  Ако използвате некачествени масла и маслени филтри, както и неспазването на спецификациите за вискозитет и максимален пробег рискувате да увредите двигателя си безвъзвратно. Най-честите повреди са задиране на лагерите на коляновия и разпределителните валове, задиране на буталата, прегряване на двигателя и т.н.

  Какво препоръчваме ние

  Регулярна смяна на маслото и масления филтър в нашия сервиз по предписание на завода производител на маслото и автомобила. Проверка на нивото на маслото на всеки изминати 1000км. и при нужда доливане само на масло от същия производител и със същите показатели като това в двигателя.
СМЯНА НА МАСЛА И ФИЛТРИ
 • СМЯНА НА МАСЛА И ФИЛТРИ
 • При смяна на масла и филтри закупени от нас – Безплатно!
  Смяна на масла и филтри с консумативи на клиента: от 30 до 50 лв.
  Смяната на автомобилното масло и филтри е важен елемент от поддръжката на всяко превозно средство. Един от най-простите, най-ефективни и евтини начини да осигурите по-дълъг функционален живот на колата си, особено на нейния двигател, е да сменяте маслото и масления филтър редовно. Маслото на една кола е жизнената сила на нейния двигател. То намалява триенето в автомобилните части, намалява износването им, осигурява смазването им, образува уплътнение между буталата, пръстените и цилиндровите стени, докато в същото време спомага за охлаждането на отделните части на двигателя. Без почистването на отделните елементи и тяхната профилактика, във вътрешността на колата ще се отделят токсични елементи, които ще бъдат пагубни за автомобила. Колкото по-качествено масло пазарувате, толкова по-добра ефективност и динамика ще има вашият автомобил. Смяната на маслото на двигателя, успява да синхронизира превозното средство, намалявайки шума в отделните движещи се части. Днес повечето автомобили по пътищата са снабдени с многофункционални масла, които могат да работят ефективно в горещо и студено време.

  Всяко от тези масла се предлага с определена класификация, показваща неговия вискозитет, който от своя страна показва неговите характеристики на триене и устойчивост. Подобна смяна на една от най-важните съставки в един автомобил не трябва да се пренебрегва, а дори е препоръчително да се обръща доста голямо внимание и да се консултирате преди смяна на масло със специалист относно сходимостта на избраното масло с авбомобилния двигател.Според повечето автомобилни специалисти, смяната на автомаслото е необходимо да бъде извършвано на всеки 8000-10000 км. изминат пробег или на всеки 6-10 месеца. Не трябва да се омаловажава и състоянието на маслените филтри, които имат функцията да задържат малките частици, попаднали в под капака на автомобила. Подобно на автомаслото и тяхната подмяна е задължителна. Смяната на автомобилните масла и филтри трябва да се извършва в оторизираните за целта сервизи и фирми, които отговарят за качествените профилактични и ремонтни дейности, извършвани по автомобила.
  Важно: Не купувайте евтини масла с неясен произход, защото често се случва след смяна на маслото на мотора с подобен тип евтини или фалшифицирани масла да се налагат скъпи ремонти по двигателя.
  В нашият сервиз ползваме автоматизирана техника най-ново поколение, както и само качествени сертифицирани оригинални масла и филтри. Не се колебайте да оставите своето запитване.
  Всеки клиент е важен за нас, защото изрядните автомобили са символ на сигурност и увереност.
 • 30 Лева
Вход
Потребителско име
Парола
Забравена парола? Нова